K podzimu neodmyslitelně patří dýně. Jsou krásné nejen na pohled, ale také vynikající na talíři.
Skvěle se hodí do sladkého pečení.
A protože u našich dětí s bábovkou vždy zaboduji, ozvláštnila jsem jí tentokrát dýní. Vyzkoušejte mou podzimní variantu s dýní, která bábovce propůjčí hezkou oranžovou barvu. Tato verze je rychlá, jednoduchá a zvládne jí opravdu každý. Jen počítejte s tím, že se po ní rychle zapráší. 😉
Suroviny:
- 400 g hladké mouky
- 3 vejce
- 200 ml slunečnicového oleje
- lžička skořice
- špetka soli
- 300 g dýňového pyré
- 300 g cukru krupice
- 100 g bílého jogurtu
- 12 g prášku do pečiva
Postup:
- Nejdříve si nachystáme dýňové pyré. Vezmeme dýni hokaido, vydlabeme, nemusíme loupat, nakrájíme na kousky a dáme péct na půl hodiny do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Upečenou dýni rozmixujeme a necháme vychladnout.
- Vejce ušleháme společně s cukrem do pěny.
- Přidáme mouku, olej, jogurt a dál šleháme.
- Poté přidáme zbylé suroviny (skořice, sůl, dýňové pyré, prášek do pečiva) a ušleháme do hladka.
- Nalijeme do vymazané formy a vysypané formy. V mém případě vymazané sádlem a vysypané strouhankou.
- Pečeme 55 – 60 minut v troubě předehřáté na 170 stupňů.