Také máte rádi skořici a kynuté těsto? Já moc. Vždy si vzpomenu na švýcarku, kterou jsem si pravidelně kupovala na střední ke svačině. A proč si neudělat něco takového doma. Myslím, že výsledek vás mile překvapí. 🙂
Při přípravě kynutých těst je mým věrným pomocníkem domácí pekárna. Od té doby, co jí používám, tak se mi nestává, že by se kynuté těsto nepovedlo. Pokud pekárnu nemáte, tak si budete muset klasicky připravit kvásek a nechat kynout v teple.
Ingredience na těsto:
- 250 ml mléka
- půl lžičky soli
- 400 g hladké mouky
- pytlíček instantního droždí
- 2,5 lžíce cukru
- 60 g pokrájeného másla
- 1 vejce
Ingredience na náplň:
- trocha rozpuštěného másla (pouze na potření)
- cukr krystal se skořicí na vytvoření souměrné vrstvy
Postup:
Ingredience vložím do pekárny v uvedeném pořadí a spustím program na kynuté těsto. Cca za dvě hodiny mám těsto krásně nakynuté.
Přichystám si dva plechy, které vyložím pečícím papírem.
Na pomoučené lince rozválím těsto, potřu rozpuštěným máslem, smotám a posypu cukrem se skořicí. Nakrájím na kolečka a nechám pod utěrkou ještě 30 minut kynout.
Potřu rozšlehaným vejcem a peču na 180 stupňů do zlatova (cca 15 minut).
Rady a tipy:
Zkoušela jsem ze stejné dávky dělat malé i velké šneky. Velci šneci jsou lepší. Jsou nadýchaní a vláční. Malí šneci jsou víc vypečení a z mého pohledu ne tak dokonalí. 🙂
Tenhle recept jsme dostali od kamarádky Evči.