Když jsem přemýšlela, čím ozdobit narozeninové dorty na oslavu kulatin rodičů, napadlo mě vyzkoušet jedlé šišky, jejichž obrázky na mě vyskočily na internetu. Protože jsem si koupila mandlovou mouku, kterou jsem dosud nevyužila, rozhodla jsem se ji zakomponovat do těsta. Původně jsem plánovala ozdobit šišky pečenými plátky mandlí, což se ukázalo jako špatný nápad. Nevím, zda to bylo mou nešikovností nebo něčím jiným, ale mandle se mi hodně drolily, a tak jsem nakonec použila Chocapic. I tak mi ale tvoření šišek chvílemi připadalo jako hrozný boj. Měla jsem z nich velkou radost, protože jsem díky nim sklidila spoustu pochval.
Suroviny:
– 150 g máslových sušenek
– 50 g mandlové mouky
– 100 g másla
– 50 g med
– 3 PL holandského kakaa
– Chocapic
Postup:
Smícháme dohromady rozemleté sušenky, mandovou mouku a kakao. Zapracujeme med a máslo. Z hmoty vytvarujeme šišky a zdobíme Chocapicem. Zdobila jsem od špičky šišky dolů. Uložíme do ledničky a necháme zatuhnout.