Máte rádi kávu a Vánoce? Jestli ano, vyzkoušejte perníčkový sirup. Kávu krásně provoní a dá jí voňavý perníčkový nádech. Je ideální i jako jedlý dárek. 🙂 Příprava je snadná a zvládne ho i ten, kdo se kuchyni vyhýbá velkým obloukem. Vyzkoušíte ho? 😉
My jsme ho doma vyzkoušeli díky tomu, že Kuba jednou přišel z práce nadšený, že kolegyně do práce perníčkový sirup donesla a všichni si ho s chutí přimíchali do kávy. Hned o víkendu jsem ho uvařila, dvě lahvičky jsem rovnou darovala a jednu si nechala pro nás.
Sirup uchovávejte v lednici.
Tipy:
- Sirup v kávě vždy klesne na dno. Kávu buď promíchejte nebo si dejte to nejlepší na konec. 😉
- Můžete ho použít i do horké čokolády nebo čaje.
- Zkuste ho na lívance nebo palačinky.
Suroviny:
– 2 hrnky vody
– 1 hrnek bílého cukru
– perníkové koření
Postup:
Do hrnce s vodou nasypu cukr. Jakmile se cukr úplně rozpustí, přisypu koření. Na mírném ohni vařím 10 minut. Když jdu okolo, tak promíchám.
Odstavíme a necháme vychladnout. Poté přelijeme do čistých lahví.