Přejdi na obsah

Mišáci v domečku

ze života jedné liberecké rodiny

Menu
  • Cestování
  • Dům
  • Zahrada
  • Kuchyně
  • Zábava s dětmi
  • Kontakt
  • Seznam příspěvků
Menu

Nadýchaní skořicoví šneci

Zveřejněno v 15 listopadu, 202419 listopadu, 2024 od Péťa

Skořici můžu v čemkoli. 🤤 Ať už je to v kynutém pečivu, snídaňové kaši, na ovocných knedlících nebo v kávě. Když dostanu chuť na kynuté pečivo a skořici zároveň, není nic lepšího než skořicové šneky. 😋

Šneci z tohoto těsta jsou krásně nadýchaní a mizí před očima. Každý skořicoholik si na nich zaručeně pochutná.

Navíc je velkou výhodou, že skořici mám doma vždycky, takže nikdy není problém tuhle dobrotu připravit.

Suroviny na těsto:
– 500 g hladké mouky
– 200 ml mléka
– 20 g droždí
– 50 g kysané smetany
– 1 vejce
– lžička citrónové kůry
– 50 g cukru
– 80 g rozpuštěného másla

Suroviny na náplň:
– 40 g rozpuštěného másla
– 80 – 100 g cukru
– skořice dle chuti

… a vejce na pomazání

1. Do hrnku si dám trochu teplého mléka, lžící cukru, lžíci mouky a droždí. Nechám 10 minut vzejít.
2. Do větší mísy dám mouku, zbytek mléka, kysanou smetanu, vejce, citronovou kůru a kvásek.
3. Chvíli zpracuji v robotu. Poté přidám rozpuštěné máslo.
4. Hnětu tak dlouho, dokud nemám nelepivé těsto.
5. Nechám kynout cca hodinu (záleží na teplotě, kterou doma máte).
6. Jakmile je těsto vyknuté, tak ho ručně propracuji a vyválím delší obdélník. Ten potřu rozpuštěným máslem, posypu cukrem a skořicí. Opatrně sroluji a nakrájím na jednotlivé šneky.
7. Šneky vyrovnám do vymazaného a vysypaného pekáče a nechám půl hodiny kynout.
8. Šneky potřu vajíčkem a dám do trouby předehřáté na 180 stupňů (dolní a spodní ohřev).
9. Peču cca 15 minut, do zlatova.

  • Kynuté těsto
  • skořicoví šneci
  • Sladké pečení
  • O tomto webu

    Liberecká dvojce, která od cestování došla ke společnému bydlení, malé ratolesti a budování nového domova. Svoje zkušenosti a poznatky s vámi rádi sdílíme na tomto webu. Více o nás a kontakt zde.

    Sledujte nás na:

    @misaci_v_domecku

    @travel.by.peta

    Přihlášení k odběru

    Nechcete přijít o další příspěvek?

    Přihlásit k odběru

    Štítky

    Aroidy Auto Azorské ostrovy Bylinkový záhon bábovka Cestování CO2 Domácí pekárna Dýně dětské sedačky Dům jemná motorika Kanárské ostrovy kola kompostování Koupě auta Kváskový chléb Kynuté těsto Lisabon motorika Měření Na těžko Nibe Okrasná zahrada Pečení Pokojové rostliny porovnání aut Přechod Rajčata Recenze Recepty Rekuperace Sladké Sladké pečení Tepelné čerpadlo Užitková zahrada Vypěstuj si Včelaření Zahrada zažehlovací korálky Zkušenosti Zpracování surovin ze zahrádky zábava na doma zábava pro děti úklid

    Zásady ochrany osobních údajů

    Kontaktovat nás můžete zde.

    Sledujte nás na @misaci_v_domecku a @travel.by.peta

    © 2025 Mišáci v domečku | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme