Přejdi na obsah

Mišáci v domečku

ze života jedné liberecké rodiny

Menu
  • Cestování
  • Dům
  • Zahrada
  • Kuchyně
  • Zábava s dětmi
  • Kontakt
  • Seznam příspěvků
Menu

Nejlepší medové perníčky

Zveřejněno v 19 listopadu, 202419 listopadu, 2024 od Péťa

Tyto perníčky, které jsem kdysi našla na blogu Bohyně kuchyně, peču už roky. Všem moc chutnají, tak s perníčky ani neexperimentuji a dělám už jen je. Těsto je skvělé nejen na klasické perníčky, ale i na chaloupky. Nemusíte se bát, že budou po upečení jako kámen. Jsou hned měkké. Naštěstí je z tohoto množství těsta hodně perníčků, takže vám vydrží až do Vánoc. Zkusíte je? 😉

Suroviny:
– 800 g hladké mouky
– 300 g cukru moučka
– 1 Hera
– 3 vejce
– 4 lžíce medu
– 1,5 lžičky sody
– 1 koření do perníku
– kakao (čím víc kakaa dáte, tím tmavší perníčky máte) 🙂

Postup:
Všechny suroviny smíchám a vypracuji v nelepivé těsto, které pak uložím cca na 24 hodin do lednice. Někdy dělám perníčky nižší, někdy vyšší. Čím nižší jsou, tím rychleji se upečou. Já perníčky ani před pečením, ani po upečení vajíčkem nepotírám. Proto mají matnou barvu. Pokud je chcete mít lesklé, musíte je potřít.

Peču v troubě vyhřáté na 180 stupňů 8 – 10 minut.

Poleva:
Na polevu používám 1 bílek, cca 140 g pudrového cukru a trochu citronové šťávy. Pudrový cukr se mi osvědčil lépe než moučkový. Polevu nešlehám, ale ručně míchám, aby se mi v ní nevytvořily bublinky. Když je poleva moc řídká, přidám cukr. Když je poleva moc tuhá, přidám citronovou šťávu. Zdobím jak plastovou zdobičkou na perníky, tak cukrářským sáčkem.

  • cukroví
  • medové perníčky
  • Sladké pečení
  • O tomto webu

    Liberecká dvojce, která od cestování došla ke společnému bydlení, malé ratolesti a budování nového domova. Svoje zkušenosti a poznatky s vámi rádi sdílíme na tomto webu. Více o nás a kontakt zde.

    Sledujte nás na:

    @misaci_v_domecku

    @travel.by.peta

    Přihlášení k odběru

    Nechcete přijít o další příspěvek?

    Přihlásit k odběru

    Štítky

    Aroidy Auto Azorské ostrovy Bylinkový záhon bábovka Cestování CO2 Domácí pekárna Dýně dětské sedačky Dům jemná motorika Kanárské ostrovy kola kompostování Koupě auta Kváskový chléb Kynuté těsto Lisabon motorika Měření Na těžko Nibe Okrasná zahrada Pečení Pokojové rostliny porovnání aut Přechod Rajčata Recenze Recepty Rekuperace Sladké Sladké pečení Tepelné čerpadlo Užitková zahrada Vypěstuj si Včelaření Zahrada zažehlovací korálky Zkušenosti Zpracování surovin ze zahrádky zábava na doma zábava pro děti úklid

    Zásady ochrany osobních údajů

    Kontaktovat nás můžete zde.

    Sledujte nás na @misaci_v_domecku a @travel.by.peta

    © 2025 Mišáci v domečku | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme